Puistjes en Beautymask

Verwijder onzuiverheden als puistjes en mee-eters met een gezichtsmasker

Om er achter te komen wat voor soort gezichtsmasker geschikt is voor het behandelen van puistjes is het goed om te weten wat de werking van een bepaald soort beauty masker is.
Een puistje, zit, spot of pimple, is een ophoping van overtollig olie, vet en talg wat zich in de poriën van de huid opstapelt. In de poriën zitten talgklieren die deze talg aanmaken. Een opeenhoping van talg veroorzaakt vaak een blokkade in de poriën met infecties en ontstekingen tot gevolg. Met name jonge mensen in de pubertijd hebben hier last van.

Wat kan ik doen aan puistjes en mee-eters?

  1. Hygiene
    Allereerst is het reinigen van de onzuivere huid, naast het rekening houden met de voeding, misschien wel het meest belangrijk. Dat vraagt om discipline! De huid heeft dagelijks verzorging nodig. Een goede verzorging van de huid begint met hygiëne. Goede verzorging en hygiene kan bijdragen aan het verminderen van puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden die de huid aantasten.

  2. Scrub of peeling
    Behandel de vette huid en onreine huid regelmatig met een goede peeling of scrub. De werking van een scrub is dat het oude en dode huidcellen verwijderd en een reinigend effect heeft.

  3. Gezichtsmasker
    Verwen het huid van je gezicht minimaal één keer per week met een goed gezichtsmasker. Een beautymask wat momenteel erg in trek is is de Blackheads masker van Pilaten. Dit masker lijkt op vele huidtypen een bijzonder goed effect te hebben. Het is een stevig masker wat veel onzuiverheden bij het verwijderen van de masker meeneemt.

  4. Dagcreme
    Het dagelijks reinigen en wekelijks scrubben kan de huid uitdrogen en schraal maken. Een dagcreme heeft een voedende werking en helpt het uitdrogen van de huid te voorkomen.

  5. Nachtcreme
    Overdag wordt de huid blootgesteld aan veel schadelijke factoren. De nacht is het moment van herstellen. In een goede nachtcreme zitten ingredienten met een regenererende werking, zodat het proces van celproductie wordt versneld. Een hydraterende nachtcreme zorgt er ook voor dat de huid in de nacht gehydrateerd wordt, waardoor het verouderingsproces mogelijk wordt vertraagd. 

Probleem van acne, puistjes en andere onzuiverheden intern aanpakken

Soms heeft dagelijkse verzorging niet dat resultaat waar je op hoopt of wat je zou verwachten. Dat kan. Wanneer het probleem groter is dan wat puistjes op het gezicht, kan het probleem wel eens dieper liggen. Reinigingszeep, scrubben, gezichtsmaskers, creme’s, Niets lijkt dan meer te helpen. Dan is het tijd om je te wenden tot een huidspecialist. Zij helpen je om de oorzaak van het probleem aan te pakken en kunnen je goed adviseren of er wellicht medicatie nodig is.


De Blackheads mask (zwart gezichtsmasker) is een gezichtsmasker wat ook in Nederland onder de jongeren aan populariteit toeneemt. Een imponerend masker die alleen al door haar uitstraling doet voorkomen datgene te doen waar je op hoopt. Namelijk in een handomdraai alle puistjes en onzuiverheden verwijderen. 

Is deze beruchte zwarte masker nou ook een “Black killer” als het gaat om het zuiveren van alle bacterien en onzuiverheden van de huid, zodat puistjes en mee-eters als sneeuw voor de zon verdwijnen? Een kwestie van uitproberen. Baadt het niet dan schaadt het niet. Zo kan het masker bij de ene persoon een magische effect hebben terwijl het bij de ander geen soelaas biedt.


Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.