Alcohol in cosmetica

Waarom zit alcohol in cosmetica en wat doet het met je huid?

Alcohol is een veelgebruikte ingredient in cosmeticaproducten. Dat is niet voor niets. Het zorgt er namelijk voor dat bijvoorbeeld reinigings- en verzorgingsproducten langer houdbaar zijn. Koop je een pot dag- of nachtcreme met een beetje inhoud, dan wil je niet dat je de helft van je investering na een paar weken al weg kunt gooien. Wat is dan de oplossing? 

Om dat te bepalen moeten we toch iets verder ingaan op wat dan de invloed is van deze toevoeging. Alcohol in cosmetica producten zorgt niet alleen voor een langere houdbaarheid, dit ingredient zorgt er ook nog eens voor het doden van bacteriën. Daarnaast verdund, ontvet en voorkomt het schuimvorming. Mooi voor de smeedbaarheid van een creme of gezichtsmasker, maar wat doet alcohol eigenlijk met de huid? Alcohol heeft een reinigende werking en zorgt naast een verkoelende werking ook nog eens ervoor dat de poriën weer fris en schoon worden. Nou mooi zou je zeggen. Maar alcohol in het product kan juist ook schade aan de huid toebrengen. Het kan er namelijk ook voor zorgen dat het de huid uitdroogt.

Wij geven in die zin geen advies welke gezichtsmasker het meest geschikt is voor uw huid. Wel maken we u er bewust van dat sommige ingrediënten in cosmetica niet altijd het gewenste resultaat geven en niet per definitie een verbetering voor uw huid zijn. 

Zo is het ook aan u de keus of u ervoorkiest om een gezichtsmasker met natuurlijke ingrediënten te gebruiken of de gangbare producten gebruikt waar synthetische toevoegingen in worden verwerkt.


Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.